Winterse Havermout met Sinaasappel & Gember

Een verwarmend begin van je dag
Als de koude ochtenden zich aandienen, is er niets zo fijn als een kom warme, romige havermout die je van binnenuit verwarmt. Deze winterse en plantaardige havermout met sinaasappel en gember is niet alleen heerlijk op smaak, maar ook een echte boost voor je immuunsysteem. Perfect om je dag energiek te beginnen.
Ingrediënten (1 portie)
  • 50 g havermout
  • 200 ml plantaardige melk (amandel, havermout of soja)
  • 1 tl verse geraspte gember (of ½ tl gemberpoeder)
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl vanille-extract (optioneel)
  • Rasp van ½ sinaasappel
  • 1 el geroosterde walnoten, grof gehakt
  • 1 tl ahornsiroop (of naar smaak)
  • Snufje zout
Bereidingswijze
  1. Breng de plantaardige melk samen met de gember, kaneel en een snufje zout in een steelpannetje aan de kook.
  2. Voeg de havermout toe en laat 5–7 minuten zachtjes koken totdat het een romige pap wordt.
  3. Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract en de sinaasappelrasp erdoor.
  4. Schep de havermout in een kom en top af met de geroosterde walnoten en een scheutje ahornsiroop.
  5. Serveer warm en geniet van een voedzaam en verwarmend ontbijt!

Tips & Variaties

Wil je wat extra variatie en textuur toevoegen? Meng er bijvoorbeeld cranberries, pompoenpitten of een klein beetje cacaopoeder door. Zo maak je er iedere ochtend een nieuwe, smaakvolle ervaring van.

Deze havermout is ideaal voor koude ochtenden en zorgt voor een gezonde start van je dag. De combinatie van gember en sinaasappel geeft een subtiele warmte en een frisse touch, terwijl de walnoten zorgen voor een lekkere crunch.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven