Romige Paddenstoelen Stroganoff met Volkoren Pasta

Hartverwarmend, romig en perfect voor koude winteravonden

Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt, is er niets zo fijn als een kom dampende, romige stroganoff. Deze plantaardige paddenstoelenvariant is precies dat soort gerecht: vol van smaak, rijk aan umami en heerlijk verwarmend. Met kastanjechampignons, paprika en ui als basis en een zachte stroganoffsaus van kokosroom en tomatenpuree, is dit pure winterse verwennerij.

Serveer het met volkoren pasta of rijst, en maak het gerecht af met een snuf zwarte peper en wat fijngehakte peterselie. Comfort food op z’n best!

Ingrediënten (2 personen)
  • 150 g volkoren pasta (of zilvervliesrijst)
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika (rood of geel), in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder (gerookt of mild)
  • 1 tl mosterd
  • 150 ml kokosroom
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el sojasaus
  • Olijfolie om te bakken
  • Zout & peper naar smaak
  • Verse peterselie, grof gehakt
Bereidingswijze
  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan. Bak de ui glazig en voeg daarna de knoflook toe.
  3. Doe de gesneden champignons en paprika in de pan. Bak tot de champignons mooi bruin zijn en hun vocht grotendeels is verdampt.
  4. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en mosterd door de groenten. Laat een minuut meebakken.
  5. Voeg de kokosroom, groentebouillon en sojasaus toe. Laat 5–7 minuten zachtjes pruttelen tot de saus romig en iets ingedikt is.
  6. Proef en voeg naar wens zout, peper en eventueel extra paprikapoeder toe.
  7. Meng de stroganoff met de volkoren pasta of serveer de saus eroverheen.
  8. Garneer met verse peterselie.
Waarom dit gerecht werkt
  • Romig, maar plantaardig. Kokosroom zorgt voor een zachte, rijke saus.
  • Vol smaak. Sojasaus, mosterd en champignons geven die diepe umami.
  • Volkoren pasta. Voedzaam, vezelrijk en perfect bij de romige saus.
  • Makkelijk, snel en verwarmend. Ideaal voor drukke winterdagen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven